'XAVI IS LEUGENS VAN SPAANSE PERS SPUUGZAT EN GAAT STAP VERDER DAN DE JONG'

Xavi Hernández is er klaar mee: twee journalisten, Manuel Jabois en Javier Miguel, zijn aangeklaagd door de trainer van FC Barcelona. De twee zouden valse informatie over Xavi hebben gedeeld. Eerder sprak Frenkie de Jong zich al uit over de 'vele onwaarheden'.

Xavi ergerde zich volgens Jabois, verslaggever van El País, aan diens werkwijze en zou dat ook duidelijk hebben gemaakt. Daar klopt volgens de Barça-trainer echter niets van. Kort nadat Jabois toegaf dat hij geen rechtstreeks contact had met Xavi, heeft hij een aanklacht aan zijn broek gekregen. Xavi is klaar met de onwaarheden die over hem worden verspreid en wil er 'na weer een valse streek' paal en perk aan stellen, claimt Marca.

Ook een andere journalist heeft zich volgens Xavi en zijn juridische team schuldig gemaakt aan het verstrekken van valse informatie. Javier Miguel, werkzaam voor verschillende media in Spanje, is door Xavi aangeklaagd, omdat hij deelde dat de Barça-trainer zijn stafleden dwong hun telefoons te laten zien, nadat er interne zaken uitlekten. Volgens Xavi is daar niets van waar. Miguel heeft een deadline gekregen om het nieuws te rectificeren. Mocht dit niet gebeuren, dan gaat de rechtszaak door.

2024-03-28T14:01:12Z dg43tfdfdgfd